Challenge accepted

15.06.2018 23:54

    Konečně nadešel pátek 15.6. Mimo toho, že dnes máme s manželem pětileté výročí svatby, tak jsem si dnešek nachystala pořádnou výzvu. Zvládnout tři dvoupatrové dorty. A to bez hlídání. Musím říct, že jsem sama sebou mile překvapená, že jsem to zvládla a musím opravdu strašně moc pochválit mého malého klučíka. I když se chtěl mazlit a hrát si, tak mne taky nechal pracovat, takže jsem to stihla.

První dort v pořadí byl dort Vaiana pro 5 letou holčičku. Nebyl marcipánový, ale byl obložený trubičkami plněnými vanilkovým krémem, ale figurka i zdobení byli marcipánové a fondánové. Musím říct, že s figurkou jsem se lehce natrápila, ale myslím si, že to dopadlo nakonec přeci jenom dobře. Dort už je u majitelů a doufám, že jim bude i chutnat tak, jak se jim líbil. Spodní patro je z vanilkovo citrónového korpusu s mascarpone a jahodami. Horní patro bude spíš pro pány a milovníky čokolády. Kakaový korpus a mascarpone s hořkou čokoládou.

Druhý dort byl pro mou kadeřnici Lucku. resp. pro jejího syna Lukyho, který slaví první narozeniny. Vzhledem k tomu, že malý Luky ujíždí na džidžinách (motorkách), tak je to samozřejmě dort s motorkou. Obě patra jsou ze světlého vanilkového korpusu a mascarpone krému s čerstvými malinami, borůvkami a banánem. Je potažený marcipánem a fondánem. Malý k němu ještě dostane hračku motorku, aby mu z toho dortu taky něco zůstalo.

A třetí dort je pro mou švagrovou, která slaví narozeniny. Vždy ji nějakým dortem překvapím a musím se přiznat, že si na ní pokaždé trénuju nové techniky (což ji činí mírně nešťastnou, protože nikdy neví, jaký dort přinesu) a samozřejmě ani letos to nebude jinak. Spodní patro je bílé, zdobené krémem fialové barvy. Horní patro je ručně malovaný obraz na krém, má to být pohled na krajinu Provence. Dort zdobí kvítky levandulí, které jsou mimo jiné schované i v korpusu jako voňavé překvapení. Plněn je opět mascarpone a čerstvým bobulovým ovocem.

Míšo, tímto se omlouvám za další "překvapení" a slibuji, že příští dort bude přesně dle tvých instrukcí a už žádné překvapení :D